Seguretat viària

2 01 2011

LA SEGURETAT VIÀRIA DELS NOSTRES FILLS ÉS ASSUMPTE DE TOTS
Tenim una gran sort de que els nostres fills puguin anar a l’ institut amb bicicleta o patinet.
A tots ens satisfà veure el moviment que s’hi produeix a la porta i en els accessos i ens dóna una bona mesura de la qualitat de vida que això suposa per a ells.
Hem d’entendre però, que tenim una gran responsabilitat (nosaltres els pares, no els nens) quan prenem la decisió de donar-los aquesta autonomia de desplaçar-se pels seu propis mitjans i saber que això té per a nosaltres els cost d’haver-los d’educar també en aquest àmbit. De la mateixa manera que nosaltres prenem unes mesures de seguretat i una actitud responsable quan ens desplacem amb qualsevol vehicle, els hem d’ensenyar que a ells els correspon fer el mateix quan van o venen de l‘ institut, ja que el que estan fent no és una activitat lúdica, si no que estan utilitzant un transport a la via pública i que això no es pot fer de qualsevol manera.
No podem ser covards a l’ hora d’esmenar el comportament temerari dels nostres fills encara que sigui una feina feixuga. Si permetem que els nostres fills siguin incívics també ho som nosaltres . Cal que corregim certes actituds que poden desembocar en un final tràgic que enfosquiria el nostre goig. La seguretat viària dels nostres fills és assumpte de tots.
Alguns consells bàsics per a circular amb més seguretat:
· Sigueu prudents i respecteu les normes i els senyals de circulació.
· Feu servir els carrils bici, que són d’ús exclusiu dels ciclistes.
· Guardeu una distància prudencial amb la vorera i amb els cotxes aparcats, ja que una porta que s’obri o un vianant que baixi de la vorera us pot obligar a fer un moviment brusc.
· Respecteu els vianants, sempre tenen prioritat. Quan circuleu per la vorera, les illes de vianants i els passeigs respecteu la preferència de pas dels vianants, i adeqüeu la vostra velocitat. Quan hi hagi una aglomeració de vianants, baixeu de la bicicleta i porteu-la a peu.
· Mantingueu sempre la bicicleta en bon estat.
· Maniobreu progressivament i amb seguretat. Indiqueu amb anterioritat les maniobres d’avançament o de canvi de direcció, i assegureu-vos que us hagin vist.
· No dubteu a fer servir el timbre o a alçar la veu en cas de necessitat.
· De nit utilitzar els llums i materials reflectants és obligatori.
· Escolliu els itineraris més adequats: carrils bici, carrers de poca circulació, etc. A l’hora de circular pels parcs o per la muntanya sigueu respectuosos amb l’entorn.
· És convenient l’ús del casc. En qualsevol caiguda el cap es el nostre punt més feble.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: