Butlletí número 30 – abril 2014

25 04 2014

DES DE L’AMPA DE L’INSTITUT DE BEGUES US INFORMEM:
1. Sorteig de Port Aventura: Aquest any, com els cursos anteriors, hem organitzat el sorteig d’una paletilla d’aglà, per ajudar a pagar la sortida a Port-Aventura dels nostres fills.
A cada alumne soci de l’AMPA li hem entregat, aquesta setmana passada, 1 sobre amb 25 butlletes. En cada butlleta es juguen 2 números pel sorteig.
Podeu:
1) Vendre les butlletes al preu de 1€ cada una i us quedarà un total de 25 euros de subvenció per a la sortida a Port-Aventura.
2) Quedar-vos les butlletes per si us toca la paletilla.
Els diners que n’obtingueu de la venda, us els quedareu les mateixes famílies per a fer el pagament a l’institut.
El número guanyador serà el que coincideixi amb les 4 últimes xifres del sorteig ordinari de la O.N.C.E. del dia 9 de maig de 2014.
2.- Sorteig d’una Nespresso dels alumnes de 4t – Els alumnes de 4t posaran una parada al pg. de l’Església el dia de Sant Jordi, per recaptar diners pel viatge de final de curs. En aquesta parada es vendran roses, llibres de segona mà, pastissets, galetes, etc. portats de casa, i també sortejaran una Nespresso. També la setmana passada, vam donar els números del sorteig de la Nespresso als alumnes de 4t, perquè els puguin anar venent fins Sant Jordi.
Demanem a les famílies que facin donació de llibres tipus novel·la o conte, usats però en bon estat, per poder vendre’ls el dia de Sant Jordi. Els llibres els han de portar els alumnes a l’institut el primer dia després de setmana santa, el dia 22 d’abril.
3.- Al consell escolar del 13-3-2014 es va parlar: La dotació material de l’institut ja està quasi cobert i ara es preveu començar a condicionar la sala d’actes.
Hi ha hagut una visita del Programa Infoverd que ha qualificat el nostre institut de centre eficient en quant a control de despesa de l’energia.
Iniciada preinscripció per alumnes nous (de l’11 al 21 de març). Oferta de places: 1r, 51 places ordinàries + 4 places per alumnes amb necessitats educatives especials (la resta, reservat per a repetidors); 2n, 10 places ordinàries; 3r, 7 ordinàries + 2 especials; 4t, 6 ordinàries.

Projectes locals en funcionament:
• Reciclatge oli. Han rebut el contenidor. Pendent xarrada formativa i divulgativa i de la recepció d’ampolles contenidores per repartir.
• Apadrinament de patrimoni: l’institut apadrina la cova de Can Sadurní. En faran difusió.

Llibre de 4rt anglès no es canviarà d’editorial enguany. Se suprimirà el de 4t i es continuarà amb el llibre de 3r, perquè aquest és molt dens i faran la meitat del llibre cada curs.
Participació en el Programa europeu Ingenious, per aconseguir intercanvi amb empreses per ensenyar el món laboral als alumnes. La Secretària (Charo) i la Cap d’Estudis (Sílvia) han estat a Manchester (Empreses) i Estocolm (Direcció de centres) en jornades de treball al respecte i on, en general, comenten que troben a faltar perfils científics i que es vol estimular l’interès
des dels centres amb les visites al món laboral. Des del nostre centre es creu que es pot i és positiu orientar cap aquest camí. Èxit de les experiències de l’hora de lectura i de la jornada matemàtica exposades per les ponents del nostre institut.
4.- A la reunió del PEB (20-2-14): Poca gent participa, en aquest moment, del PEB i es planteja que caldrà fer quelcom al respecte i en la seva difusió per recuperar energia. S’ha fet una primera reunió del grup de reinserció laboral i s’ha decidit demanar una reunió a l’ajuntament per veure si es pot seguir endavant o no en la vessant aturats. Pel cantó d’ensenyament, lligat al programa de diversificació curricular, no es veuen possibilitats fins saber l’evolució de la nova llei LOMCE. Funciona el grup d’elaboració d’espardenyes que va fent a poc a poc.
5.- A la comissió de festes de l’Ajuntament (5-3-14): La reunió va ser molt curta, 20 minuts, i poques entitats, i va coincidir amb la presentació de Ràdio Begues i l’Enterrament de la Sardina.
CARNESTOLTES : L’Ajuntament fa una bona valoració de l’acte tot i que les entitats es queixen de que es fa massa llarg.
CENTRE CÍVIC : Ja està acabat, però sembla que hi ha algun defecte constructiu per polir.
Falta comprar el mobiliari. No trigaran gaire les entitats que vulgui i l’Ajuntament en fer el trasllat tot i que no s’arrisquen a donar data oficial. La Biblioteca creuen que la podran obrir pel juny.
Demanen que es faci la màxima difusió a tot al poble i al SES per presentar-se al concurs del cartell de la Festa Major d’Estiu 2014.
6.- Votació adhesió Taula pel Dret a decidir TPDD.
Vàrem rebre, com a entitat de Begues, la sol·licitud d’adhesió a la TPDD. A l’anterior reunió de junta es va decidir demanar la opinió dels associats per email. Hem rebut 28 respostes, 21 d’acord amb l’adhesió, 6 en contra i 1 abstenció. Es decideix adherir-nos. El secretari enviarà un email informant als promotors de la decisió.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: