BUTLLETÍ NÚMERO 31. SETEMBRE 2014

30 09 2014

DES DE L’AMPA DE L’INSTITUT DE BEGUES US INFORMEM:

Curs 2014-2015

 

1.- Informacions d’inici de curs:

Aquest curs continuarem amb l’horari intensiu de 8:10 a 14:40 h.

Es van aprovar 4 dies de lliure disposició per a aquest curs: divendres 31 d’octubre, dilluns de Carnaval 16 de febrer, dijous 30 d’abril i dilluns de Pasqua Granada 25 de maig.

La professora Sandra Martí, coordinadora pedagògica, ha marxat temporalment del centre.

La substituirà la professora Paula Florit.

 

2.- Llibres:

Recordeu que per continuar el projecte de reutilització de llibres heu de FOLRAR tots els llibres, i conservar-los en bon estat. Recordeu als vostres fills i filles que els tractin be i que no hi escriguin. Si ha llibres usats que tinguin el llom o les tapes una mica trencat el podeu tornar a folrar a sobre per conservar-los millor.

Recordeu que per tirar endavant el projecte de reutilització de llibres usats tots hi hem de col·laborar i hem d’intentar que els llibres durin el màxim possible encara que a la llarga s’han d’anar descartant llibres per les seves condicions.

 

3.- Projectes iniciats el curs 2013-14 a l’institut:

a) “Projecte de georeferenciació del patrimoni” o “Mobile History Map”

És un projecte de georeferenciació col·laborativa del Patrimoni cultural (material i immaterial) recollit per les escoles de Catalunya, amb la finalitat que pugui ésser consultat per la ciutadania des d’una APP específica i des d’un dispositiu mòbil. Es pot entrar per la web http://mhm.itinerarium.cat/ o amb l’aplicació APP anomenada “Mobile History Map”. És l’últim dels projectes que es van començar el curs passat. Van georeferenciar la Cova de Can Sadurní i es pot accedir a un text, un arxiu d’àudio gravat per una alumna i a un muntatge de vídeo creat per alumnes del centre.

Les aportacions a aquest projecte s’aniran ampliant durant aquest curs. Està en fase de proves i es presentarà al mobile world congress 2015.

b) Projecte Ingenious

És un programa europeu l’objectiu del qual és incentivar l’ensenyament de les ciències, les tecnologies i les matemàtiques. El curs passat ens van concedit que l’Institut de Begues fos centre pilot.

El projecte va sortir com a iniciativa de la indústria privada, per la manca d’estudiants a nivell europeu en aquestes disciplines. Hi van participar els alumnes de 2n d’ESO que fan l’alternativa a la religió, que és una hora complementària a l’àrea de ciències. Els alumnes van fer una sèrie de pràctiques de ciències i tot el material tant de les pràctiques com del seguiment d’aquestes està en llengua anglesa.

Els alumnes també van participar en dos xats amb alumnes d’altres països. Aquest projecte es continuarà fent aquest curs però potser sota un altre nom, perquè el projecte Ingenious finalitzava el curs passat. Us adjuntem el pòster del projecte que van fer els alumnes el curs passat.

A partir d’aquest projecte s’introdueix l’anglès a l’àmbit científic, recordem que els alumnes de 4t d’ESO fan la matèria d’ètica en anglès.

 c) Participació en el segon concurs de dibuix Tintinaire

L’alumne David Albaladejo Díez va guanyar el primer premi de la seva categoria. El dibuix s’ha fet servir com a portada per a l’agenda d’aquest curs 2014-15.

 

4.- Projectes per al curs 2014-15:

a) Projecte Ocupa’t

El programa de diversificació curricular o “Projecte Ocupa’t” té com a objectiu donar una alternativa a alguns alumnes d’una tipologia molt concreta que és difícil que acabin acreditant l’ESO per motiu diversos.

Hi haurà la possibilitat que alguns d’aquests alumnes surtin del centre per fer una part pràctica de la seva formació. S’estan estudiant les opcions següents: llar d’infants, centre cívic, deixalleria, escola Sant Cristòfor (consergeria) i brigada municipal. També podria haver-hi la possibilitat de poder col·laborar amb empreses.

Al conveni que es signi quedarà molt clar que els alumnes no van a ocupar cap lloc de treball sinó que aniran a treballar en una fase d’aprenentatge. La família i l’alumne han d’estar d’acord, per tant, la participació ha de ser voluntària. El primer any serà experimental. Aquest curs hi ha uns quants alumnes de 4t en aquest projecte.

b) Projecte “Impulsem la Robòtica”

Aquest projecte va arribar a l’institut el 20 de juny per invitació del Departament d’Ensenyament. El departament de Tecnologia i la direcció del centre van decidit apuntar-s’hi.

Només el faran uns quants centres pilots a Catalunya.

L’objectiu és aprofundir de forma sistemàtica en el desenvolupament d’un conjunt d’activitats orientades al treball per projectes sobre la plataforma Arduino. Ens facilitaran el material  d’electrònica i peces de fusta.

El projecte finalitza en una Fira de Tecnologia on es reuneix tot l’alumnat i professorat participant per mostrar i compartir els seus projectes.

c) Programa “Aquí en parlem”

És un projecte de prevenció de drogodependències que es fa de manera transversal, a través de diferents àrees. En aquest enllaç hi ha la informació:

http://www.hablemosdedrogas.org/ca/aqui-en-parlem

d) Esquiada oberta

Lligat al Pla d’Esport. Continuar obrint l’esquiada de caps de setmana al poble. Es fixaran les dades de les sortides a inici de temporada i l’Ajuntament de Begues farà la publicitat.

e) Intercanvi lingüístic

S’estan fent les gestions per dur a terme un intercanvi amb un institut d’Alemanya. Hi podran participar alumnes que cursin 3r d’ESO i tindran prioritat els alumnes que facin alemany. El grup podrà ser de 20-25 alumnes.

Dades:

– juny de 2015 (coincidint amb els crèdits de síntesi) els alumnes de Begues aniran a Alemanya.

– octubre de 2015 els alumnes alemanys vindran a Begues.

 

Us recordem que podeu expressar la vostra opinió a través d’aquesta adreça de correu.

 

Continuarem informant.

Salutacions Cordials

AMPA INSTITUT BEGUES

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: